dimecres, 19 de desembre del 2012

Escarola amb cansalada, tofòna i vinagreta de fruits secs


Encara que visc a Manlleu, el meu poble és Centelles i aquest cap de setmana fan la fira de la tofòna, aquesta ha sigut una tradició molt arrelada al poble des de fa molts anys. La veritat és que preparen activitats molt interessants, mercat de tòfona, cursos de cuina, degustacions i cates entre d’altres. Us passo poso l’enllaç de la programació

L’any passat ja vaig participar en una demostració que ens va fer en Joan Font del restaurant l’Estanyol. Per això us presento aquesta recepta deliciosa que ens va ensenyar:

Us animo a que vingueu!!

 
 

Ingredients: (4 persones)

- cansalada del coll de porc

- un api

- una pastanaga

- escarola

- 2 tomàquets

- tofòna

- avellanes, ametlles i nous

- oli i sal

 

La cansalada es fa tipus fiambre. S’ha de coure en una olla amb aigua, l’api, la pastanaga i un pessic de sal durant dues hores a foc lent. Quan hagi estat aquesta estona cal que quedi molt tova. Deixar refredar i posar a la nevera.

Pelar els tomàquets i tallar-los, col·locar-los a la base del plat, al damunt posar una capa d’escarola, seguida de la cansalada tallada ben fina i ratlladura de tòfona, repetirem una capa d’escarola, de cansalada i tòfona. De manera que quedi una amanida amb capes. Si voleu us podeu ajudar d’un motlle rodó perquè quedi més ben presentat.

Per a la vinagreta esmicolarem els fruits secs en un bol, afegirem l’oli i la sal, ho barrejarem fins que quedi ben emulsionat i quan estigueu a punt de servir l’escarola ho amanirem.

Suggeriments: la cansalada que us sobri es pot congelar o es pot utilitzar per fer d’acompanyament de carn, per exemple fent rotllets amb filet de porc. La vinagreta també es pot fer amb suc de rostit. Sinó teniu tòfona aquesta recepta es pot fer igual.

3 comentaris:

  1. El meu germà es torna boja per la tòfona, és capaç de menjar pasta sola amb només un rajolí d¡oli de tòfona.
    Ja li diré que s'apunti la data de la fira per l'any que ve ;)

    ResponElimina
  2. Lídia,
    L'any vinent ens has d'avisar amb temps. Segur que ens ho arreglarem per anar-hi!
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  3. Aquesta fira ha de ser la bomba! Jo guardo com si fos un tresor la meva pasta de tòfona i l'oli! jejeje L'amanida boníssima :)
    M'alegro que anés tan bé per NY, ja m'explicaràs detalls, eh?
    Molts petonets i bona entrada d'any guapa!
    Sandra

    ResponElimina