dijous, 17 de gener del 2013

Crema de pèsols amb virutes d'ibèric


Al mercat ja es comencen a veure pèsols frescos, a diferència del que creu la majoria els pèsols pertanyen a la família dels llegums. La feinada que porta treure’ls de dins la seva baina val molt la pena, són molt més bons frescos. A mi m’encanten i aquesta crema és deliciosa.





Ingredients: (4 persones)

400 gr. de pèsols pelats
Una ceba tendra
Mig porro
Brou de pollastre
Daus de pernil ibèric


- Tallar la ceba tendra i el porro. En una olla posarem un bon raig d’oli i sofregirem aquesta ceba i el porro fins que agafi un color transparent.

- Afegirem els pèsols i els cobrirem amb brou de pollastre, jo l’he utilitzat de brick, i ho deixarem coure durant 15 minuts, afegirem sal.

- Passar per la batedora elèctrica fins que quedi una crema ben fina, si cal afegir brou perquè quedi més clara s’hi afegeix. Tastar per rectificar de sal.


És una crema molt senzilla que per aquests dies de fred és ideal. Jo per decorar he afegit uns tallets de pernil ibèric passats per una paella.

6 comentaris:

  1. Aquesta cremeta ha de reanimar a un mort!! I amb aquesta fred que fa últimament és genial. Té un color fantàstic i fa cara de ser molt i molt bona.
    Petonets. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  2. T'ha quedat un color verd preciós.
    A mi m'encanten els pesols, de totes les maneres possibles.

    ResponElimina
  3. Hola Lídia. No sóc gaire amant dels pèsols, però reconec que aquesta crema m'ha agradat molt. Com diu la Gemma, t'ha quedat un color preciòs.
    la faré.
    Petonets.

    ResponElimina
  4. Sí, ja vaig veure pèsols al mercat. En tinc ganes, sobretot veient el teu plat Lídia. Amb virutes...que bo!
    Nani

    ResponElimina
  5. Molt rebé Lídia...Pots provar de reservar uns quants pèsols crus i quan la crema està triturada i encara bullint, els afegeixes. Es couen amb la crema i queda molt bó!!! ara, les virutes, imprescindibles...
    Entre els pèsols i la ceba m'has ben conquistat!!!

    ResponElimina
  6. Tens raó, són molt bons frescos i en crema és una molt bona opció.
    Petons.

    ResponElimina