dimarts, 12 de juliol del 2011

Gaspatxo

M’encanta el gaspatxo, a l'estiu en menjaria a tots els àpats com a beguda o per fer un plat més complet es pot acompanyar amb entrebancs (cogombre, ceba, pebrot, pa torrat, entre d'altres sempre al gust)...A més, per fer passar aquesta calor és un primer ideal. Amb aquesta recepta participo a Memòries d'una Cuinera on el repte d'aquest mes de juliol era elaborar un gaspatxo o un salmorejo!

Ingredients:

500 gr. de tomàquet vermell madur
40 gr. de pebrot verd
30 gr. de ceba tendra
mig gra d'all (sense la part del mig, perquè no repeteixi)
200 ml. d'aigua ben fresca
40 gr. oli oliva
sal
2 cullerades soperes de vinagre de vi
per acompanyar (cogombre, pebrot, ceba tendra i pa torrat)

- Pelar els tomàquets, posar-los en un recipient per la mini-pimer. (si teniu thermomix queda una textura molt fina)
- Afegir la ceba, l'all i el pebrot, la sal i el vinagre i passar-hi la batedora elèctrica.
- Colar-ho amb un colador per treure les granes del tomàquet. Ajudar-vos amb l'aigua freda per colar-ho tot. Podem afegir-ne més o menys per si us agrada més o menys espés, això al gust.
- Afegir per últim l'oli i tornar-ho a passar per la batedora elèctrica.


apali visca el gaspatxo!!

3 comentaris:

  1. Que bo!! has vist que quasi hem coincidit amb els ingredeients??? jijijiji. Boníssim. Gràcies per participar guapa!!! petonets

    ResponElimina
  2. Directament em salto l'all...
    Gràcies per participar al memòries.

    ResponElimina
  3. jo no hi poso ceba! i enlloc de mig allet n'hi poso dos!! Ah! per cert, el vinagre, jo n'hi poso de jerez. L'he provat amb el vinagre de tota la vida i trobo que amb el de Jerez té un just diferent. la resta tot igual!!!
    Segueix així!!! jejeje

    ResponElimina