divendres, 9 de setembre de 2011

Tataki de tonyina


Ja en alguna altra publicació us he comentat la meva passió per el menjar japonès. Tinc un parell de llibres, i per fi l’altre dia em vaig decidir a fer el tataki de tonyina i la veritat és que va quedar molt bo.

 

Ingredients:
Tonyina crua (molt important de qualitat)
Sèsam blanc i negre sense torrar
Salsa de soja
Wasabi
Oli d’oliva

- En un bol barrejar les dos tipus de sèsam.
- Si el tall de tonyina és molt gran talleu-lo en dos parts. Untar la tonyina amb oli d’oliva i seguidament posar-hi el sèsam (com si ho arrebosséssim).
- Escalfar la planxa, quan estigui ben calenta passar els filets de la tonyina com a màxima 30 segons per banda. Ull !!! és important tenir en compte si el tall de tonyina és gruixut, però el més important és que ha de quedar cuita de les bandes i crua de dins.
- Retirar de la planxa i deixar refredar. Tallar en troçets més petits i servir amb salsa de soja i wasabi.

7 comentaris: