dimecres, 21 de setembre de 2011

Tatin de figues

És temps de figues i a mi m’encanten. Per això us presento un tatin molt senzill amb aquesta fruita.

Ingredients: (2 tartaletes)
Pasta de full
4 cullerades soperes de sucre moreno
2 cullerades soperes d’aigua
3 o 4 figues (depèn del tamany)
Ou deixatat

La preparació és amb motlles de tarteletes individuals, es pot fer amb un motlle sencer i llavors necessitarem més figues.
- Escalfar el forn 180º
- En una paella posem el sucre moreno i l’aigua i s’ha d’escalfar fins que quedi una emulsió.
- Pelar les figues i tallar-les. Afegir-les a la paella i deixar coure una estona (2 o 3 minuts).
- Col·locar les figues en els motlles i pel damunt posar la pasta de full prèviament tallada a la mida i punxar-la amb un ganivet o escuradents perquè no s'infli. Pintar amb un ou deixatat.
- Coure al forn durant 20-25 minuts, retirar quan es vegi ben dauradet la pasta de full.
Servir tebi es pot acompanyar amb crema anglesa, gelat de vainilla, amb natilla, o simplement sol que ja és boníssim!!!

4 comentaris: