divendres, 21 d’octubre del 2011

Codonyat

Avui a Vic ja ha fet la primera glaçada de la temporada, ja es sent l’olor a boira! M’encanta! La veritat és que aquest any el fred s’ha fet esperar molt i jo ja tinc ganes de portar bufandes i tapar-me amb una manta ben gruixuda al sofà.
Fa dies que vaig fer codonyat perquè és ideal per fer moltes combinacions: amb formatge, a l’amanida, amb carn, pels panellets.... A més es conversa molt de temps a la nevera i fins hi tot es pot congelar.
En la imatge us presento codonyat amb formatge de ricotta. Boníssimmm!


Ingredients:
2 kg. de codonys
1200 gr. de sucre
El suc d’una llimona
Aigua per la cocció

- Pelar i netejar l’interior dels codonys. Si la pell és fina inclòs es poden arribar a coure amb pell.
- Posar el codony a trossos en una olla grossa i afegir el suc de la llimona i cobrir amb aigua mineral. Coure durant 15 minuts.
- Seguidament colar l’aigua i de nou posar els codonys a l’olla. Passar la batedora elèctrica i afegir-hi el sucre.
- Coure durant 30-45 minuts a foc mig remenant sovint perquè no s’enganxi. Ull! Estigueu al cas no us cremeu perquè pot esquitxar.
- Estarà cuit quan veieu que el codony s’ha enfosquit i la pasta ja té consistència.
- Repartir en tuppers o bé en safates d’alumini.


6 comentaris:

  1. jajajajaja, no t'ho creurás, però tinc el meu condonyat pendent de publicar per dilluns! ;)))) que bo que està! petonets i bon cap de setmana

    ResponElimina
  2. I jo que no he fet mai codonyat!! De petita l'odiava, però ara cada vegada m'agrada més... m'agafo la recepta!
    I que bé que ja comenci el fred per allà dalt, que ja toca!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Boníssim! Nena en vaig fer l'any passat i molt molt bo! A veure si ens veiem aviat!

    ResponElimina
  4. Juju!!de fet és el temps de fer aquesta conserva....
    Sandra! ja saps què et toca a provar-ho!!
    Sara!si és boníssim! toca fer un soparet aviat!

    ResponElimina
  5. És tan maco Vic!!!!!!
    A mi no m'acaba de quedar quallat perquè mai estic remenant tota l'estona que cal, però bo em queda! ja,ja,ja
    Petons i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  6. Jo no n'he fet mai! Se'm presentava com molt complicat... Ara ja veig que és força fàcil. A mi m'encanta! Amb manxego, amb idiazabal...buf! Boníssim! I benvingut el fred, ja en tenia ganes! Molts petonets i bon cap de setmana!

    ResponElimina