divendres, 9 de desembre del 2011

Pa de pessic de Vic

Mai hauria imaginat que quan fes pa de pessic per primer cop em quedaria tant bo i esponjós. Us animo que el proveu de fer, el resultat us sorprendrà. A casa ens el varem menjar per esmorzar amb xocolata desfeta.....



Ingredients:
6 ous
150 gr. de sucre
100 gr. de maizena
50 gr. farina tamisada
20 gr. ametlla en pols

- Escalfar el forn a 180º
- Separar les clares dels rovells. Barrejar sis rovells i una clara amb 50 gr. de sucre fins que quedi esponjós i una mica blanquinós.
- Batre les 5 clares a punt de neu. (aquest pas és molt important perquè us quedi esponjós)
- Amb una espàtula barrejar les clares amb els rovells i la resta de sucre. Fer els moviments de baix cap a dalt i en forma circular.
- Per últim afegir la farina tamisada (és passada prèviament per un colador de reixa), la maizena i la pols d’ametlla. Seguir treballant la massa perquè quedi tot ben barrejat.
- Agafar un motlle de 24 cm. de diàmetre aproximadament, untar-ho amb mantega o posar paper de forn. Coure durant 35 minuts. Comprovar cocció amb un escuradents.
- Quan el traieu del forn, donar-li un cop fort per sota, perquè així surt l’aire. Desemmotllar i deixar refredar sobre una reixa. Es pot decorar amb sucre llustre pel damunt.

6 comentaris:

  1. doncs saps que no n'he fet mai??? m'apunto la recepta a veure si la faig un dia d'aquests!!! ;P petonets guapi

    ResponElimina
  2. El faré i t'enviaré un correu el dia que el publiqui. Ja veuràs el què...
    Cercava una recepta com aquesta.
    Nani

    ResponElimina
  3. Quins esmorzars que feu! El pa de pessic ens encanta, és tan bo!
    Petons.

    ResponElimina
  4. Hola Lídia,acab de rebre un paquet molt molt important amb unes galetes precioses i molt ben decorades,no tenc el teu email per açó te escric aquí,ja me la onarás i dir-te que aprofito per ferma seguidora teva i aquest pa de pessic ja caura a casa,mare meua es veu deliciós al igual que totes les teves receptes,estic encantada de ser una amiga através e aquest joc de gallletes e intentaré fer un pos precios,moltes gracies i estaban delicioses,més que açó,no han durat ni tres segons,els meus fills i a jo mos han encantat,mil millons de gracies preciosa.

    ResponElimina
  5. Que bo!!!!
    Jo faig un pa de pessic super esponjós (una recepta de la besàvia del meu home) M'agrada això de posar-hi una miqueta d'ametlla molta, deu fer que no s'eixugui tan de pressa.
    apuntada està!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina