dilluns, 16 de juliol de 2012

Gaspatxo de cireres amb formatge i oli de menta


Aquest mes no podia faltar a la recepta del 15 que ens proposen cuinar amb cireres. Ahir no vaig poder penjar la recepta, però aquí em teniu. La veritat és que afegir cireres al gaspatxo dóna una textura boníssima. Ja sabeu que heu de fer a provar-ho:




Ingredients (4 persones):



5 tomàquets pera madurs

300 gr. de cireres sense pinyol

Mig pebrot verd

1/3 part d’un pebrot vermell

1 ceba tendra

1 gra d’all

sal

40 ml de vinagre de jerez

300 ml d’aigua fresca

100 ml d’oli d’oliva

Crema de formatge (tipus philadelphia)

Menta

2 cullerades soperes d’oli d’oliva



- Escaldar els tomàquets amb aigua bullint durant 3 segons, així serà més senzill pelar-los.

- A part, netejar i treure el pinyol de les cireres, si teniu un aparell d’aquests per treure pinyols d’olives us serà molt més fàcil, sinó haureu de tenir una mica més de paciència.

- En un recipient apte per la batedora elèctrica, posar els tomàquets pelats, les cireres, el pebrot verd i vermell, la ceba tendra, el gra d’all, la sal i el vinagre. Triturar-ho tot amb la batedora elèctrica. Per últim, afegir els 100 ml. d’oli d’oliva, i acabar-ho de triturar perquè s’incorpori.

- El gaspatxo que hem aconseguit el passem pel colador xinés i així en quedarà una textura molt fina. Deixar-ho a la nevera fins abans de servir perquè estigui ben fresc.

- Preparar l’oli de menta trossejant les fulles de menta amb les cullerades soperes d’oli d’oliva.

- Al moment de servir, posar en bols individuals el gaspatxo, una cullerada de crema de formatge i unes gotes d’oli de menta.


8 comentaris:

  1. No l'he tastat mai, ara ja me'l guardo pel proper any, l'oli de menta m'agrada molt.
    Petons.

    ResponElimina
  2. Ostres Lídia, posar cireres al gaspatxo! Quina bona idea, ara que ja tenim tomàquets dels nostres i abans de que faltin les cireres...
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  3. Amb síndria o amb maduixes.... però amb cireres? L'haurem de tastar, és clar que si!

    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  4. Em xifla el gaspatxo de cireres, a casa ja és un clàssic que ens encanta!! Queda un color preciós, eh? Una proposta genial :)
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. que bo Lidia!!! i el toc de l'oli de menta m'agrada molt!!!! ben fresquet per aquests dies calorosos. petonets guapa

    ResponElimina
  6. Quin gaspatxo tan original i bo!! Em quedo pel teu blog!
    Et convido a descobrir el meu, petons.

    http://cuinadunaaprenent.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  7. Muy original. Me gusta tu receta y, sobre todo, el toque del aceite de menta. Enhorabuena.

    ResponElimina