A Memòries d’una cuinera aquest mes ens proposaven cuinar una menestra. A
mi les verdures m’encanten i em venia de gust fer una versió diferent, ahir la tarda
vaig estar per casa i vaig improvisar aquesta versió que és molt senzilla i és
una manera diferent de menjar verdura.
Ingredients:
2 pastanagues
2 carxofes
50 gr. de pèsols frescos
3 ous
1 pot de llet evaporada (Nestlé)
Sal i pebre
- Pelar i netejar totes les verdures. En una olla posar aigua per a bullir
les verdures, com que cadascuna té un punt de cocció diferent les vaig coure
per separat amb la mateixa aigua. Afegir sal a l’aigua per a la cocció.
- Les pastanagues coure durant 10 minuts. Les carxofes coure 5-6 minuts. Els
pèsols coure 3 minuts.
- Prescalfar forn dalt i baix a 200º
- En un bol barrejar els ous amb la llet evaporada fins que quedi ben
homogeni. Afegir sal i pebre al gust.
- En un motlle de silicona amb forma rodona, per fer individuals, he posat
a sota la capa de carxofes i seguidament cobrir amb els ous i la llet, després
la capa de la pastanaga i cobrir amb els ous i la llet fins que quedi gairebé ple
i per últim afegir els pèsols.
- Coure al forn durant 15-20 minuts fins que el flam hagi quatllat.
Comprovar la cocció amb un escuradents. Cal tenir en compte que si ho fem amb
un sol motlle, és a dir més gran, la cocció serà més llarga.
- Deixar refredar i posar a la nevera, es pot servir tebi o fred això al gust.
Bon profit.
M'encanta aquesta versió, segur que és una delícia!!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Un altre opció mès original i sabrosa de menjar minestra que no la clásica!!! Molt bé... m'agrada!!!!
ResponEliminaUna versió que vaig pensar de fer en un primer moment. T'ha quedat genial!
ResponEliminaNani
uaaau nena quina pinta! això no ho veic per terres britàniques....
ResponEliminaM'encanten els flams salats de verdures.
ResponEliminaI com a menestra, em sembla molt orignial i vistós!
No en som gaire de minestra però aquests flamets de minestra són bonics, bonics, bonics!!!
ResponEliminaPtnts
Dolça
Quan anem a Andorra anem a un restaurant molt petitó que fan uns flams similars per acompanyar els segons i són genials!! ara ja se d'on treuré la recepta. Moltíssimes gràcies per participar. petonets
ResponEliminaDoncs freda a l'estiu i tèbia ara, un plat per a totes les estacions, m'agrada molt!
ResponEliminaPetons i moltíssimes gràcies per participar.
Me encanta la propuesta que has preparado. Estupenda. Y con una salsita por encima tiene que estar de muerte. Enhorabuena.
ResponEliminaJo també vaig pensar a fer un flam, tot i q no hi vaig ser a temps. T'ha quedat fantàstic!!
ResponEliminapetonets
A cavall entre el flam i la truita....molt requetebé!!!
ResponEliminamoncler
ResponEliminanike off white
yeezy
air jordan
yeezy shoes
yeezy boost 350 v2
supreme
cheap jordans
bape hoodie
jordan shoes