Aquesta recepta la vaig publicar fa un any a la revista el Portal de Centelles. Com que és un plat estrella pel meu gust, ho vull compartir amb els meus seguidors al bloc. Us ben asseguro que la feina que porta treue el pinyol de la cirera val molt la pena per a preparar aquest gaspatxo, des de que el vaig fer, s'ha convertit en un imprescindible en la cuina d'estiu. Refrescant, vitamínic i lleuger.
Ingredients (4 persones):
5 tomàquets pera
madurs
300 gr. de cireres
sense pinyol
Mig pebrot verd
1/3 part d’un
pebrot vermell
1 ceba tendra
1 gra d’all
sal
40 ml de vinagre
de jerez
300 ml d’aigua
fresca
100 ml d’oli
d’oliva
Crema de formatge
(tipus philadelphia)
Menta
2 cullerades
soperes d’oli d’oliva
- Escaldar els
tomàquets amb aigua bullint durant 3 segons, així serà més senzill pelar-los.
- A part, netejar i
treure el pinyol de les cireres, si teniu un aparell d’aquests per treure
pinyols d’olives us serà molt més fàcil, sinó haureu de tenir una mica més de
paciència.
- En un recipient
apte per la batedora elèctrica, posar els tomàquets pelats, les cireres, el
pebrot verd i vermell, la ceba tendra, el gra d’all, la sal i el vinagre.
Triturar-ho tot amb la batedora elèctrica. Per últim, afegir els 100 ml. d’oli
d’oliva, i acabar-ho de triturar perquè s’incorpori.
- El gaspatxo que
hem aconseguit el passem pel colador xinés i així en quedarà una textura molt
fina. Deixar-ho a la nevera fins abans de servir perquè estigui ben fresc.
- Preparar l’oli de
menta trossejant les fulles de menta amb les cullerades soperes d’oli d’oliva.
Al moment de
servir, posar en bols individuals el gaspatxo, una cullerada de crema de
formatge i unes gotes d’oli de menta.
Aquest és un gaspatxo ben original, i que bo deu estar!! petons
ResponEliminaamb el que m'agraden els gaspatxos a l'estiu... un color preciós Lidia!!! petonets guapa
ResponEliminaA casa en fem un de molt semblant, però sense el formatge. El proper cop l'hi posaré, que ha de combinar molt bé.
ResponEliminaI per sort, sí que tinc l'aparell de treure els pinyols, je je je... :)
Oh, Lídia quin color. No n'he fet mai amb cireres, però el teu em convida a tastar-lo ja!
ResponEliminaUna abraçada,
Nani
Hola Lidia,
ResponEliminaHem vist que tens moltes receptes al teu bloc i et volem presentar www.lestevesreceptes.cat, un portal web on els nostres usuaris poden buscar entre més de 37.000 receptes de les pàgines i blocs més populars en llengua catalana.
A la nostra página hem creat la secció TOP BLOCS DE RECEPTES, un rànquing de blocs on tu també pots afegir el teu bloc. Nosaltres indexem les teves receptes i els usuaris les poden trobar utilitzant el nostre potent motor de recerca. Lestevesreceptes.cat té més de 2.000 visitants únics cada dia que busquen receptes a la nostra página, generant una gran quantitat de tràfic per tots aquells blocs que formen part del nostre portal. I el millor de tot és que no t’has de preocupar de res perquè tot a Lestevesreceptes.cat és gratis!
Lestevesreceptes.cat forma part del segon portal de receptes més important del món, amb presència a 37 països diferents. Tenim pàgines germanes a França, Portugal, Itàlia, Estats Units o Suècia, entre d’altres.
Vols formar part d’aquesta gran familia?
Moltes gràcies per la teva atenció i restem a la teva disposició!!!!
Carles Vicente
Lestevesreceptes.cat
Deliciosa recepta, sóc fan del gaspatxo tradicional així que aquest m´ha d´agradar també, ja et contaré. Petonets, MJ
ResponEliminaLovey recipe
ResponEliminaLídia,
ResponEliminaEm sembla genial aquest gaspatxo!
Aquest cau.
Salutacions :)
Kui_Netes
Hola Lídia! Sóc la Helen de 'drapets', no tinc mare de trobar el teu mail, ni al blog, ni al facebook. Dir-te que he vist el teu comentari, sobre les teles que em demanes, jo de roba encara en tinc, necessitaries alguna cosa en concret? Ja em dius quelcom! Gràcies per contactar!
ResponEliminaGenial tu receta voy hacerla ahora mismo, muchas gracias por hacerlo fácil y tiene pinta de muy rico.
ResponEliminaUn saludo ya te he puesto en mis favoritos.
Què va inspirar l'autor a compartir la recepta de Gaspatxo de cireres, crema de formatge i oli de menta al seu bloc?
ResponEliminaRegard Telkom University