dimecres, 15 de febrer del 2012

Croquetes dolces de poma, canyella i nous

Fa molts dies que no actualitzava el bloc, però entre una cosa i una altra...no he parat de fer coses. La veritat és que no em podia perdre la recepta que revoluciona la bloc esfera cada dia 15. Suposo que la majoria de vosaltres heu vist que cada dia 15 participo a les recepta del 15, pels que aneu una mica perduts, és una iniciativa organitzada per dos blocs: Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta on ens proposen un tema o un producte amb el qual fer la recepta. Aquest mes el tema són les CROQUETES i sincerament m’ha costat molt decidir-me de què fer-les. Ja en tinc unes de penjades que, per cert són boníssimes: croquetes de pastanaga i pinyons, aquest cop volia fer alguna cosa ben diferent i voilà: croquetes dolces, que és una bona idea de postres!



Ingredients: (15 croquetes aprox)
250 ml de llet
40 gr. de farina integral + una cullerada sopera
40 gr. de mantega
1 poma Golden
1 ramell de canyella
Pell de llimona
1 culleradeta de cafè de canyella en pols
30 gr. de nous
4 cullerades soperes de sucre
2 ous dexatats
Farina de galeta

- Posar en un cassó la llet i afegir-hi el ramell de canyella i un tros de pell de llimona, deixar que s’escalfi fins que arribi a bullir i baixar el foc i deixar que s’emulsioni durant 3-4 minuts. Tapar i deixar refredar (com més reposat estigui més gust agafarà la llet).
- Netejar la poma i col·locar-la en un recipient apte per a microones amb una cullerada de sucre pel damunt. Coure durant 6-8 minuts a potencia mitja - baixa. El temps depèn de cada microones, cal tenir en compte que la potència ha de ser baixa, jo us recomano posar primer 4-5 minuts i comprovar cocció i després si cal incrementar potència i minuts. També es pot coure la poma al forn.
- Netejar la poma i ens ha de quedar la polpa i el suc que hagi format. Afegir les nous ben picades i afegir la culleradeta de cafè de canyella (aquesta última aportació de canyella us la recomano si us agrada molt, sinó no li afegiu). Per última afegir les tres cullerades soperes de sucre.
- Colar la llet i reservar. En una paella desfer la mantega i quan estigui líquida afegir la farina en dos o tres vegades fins que es vagi integrant i coure fins que perdi la olor a crua. Seguidament afegir la llet a mi en mica també fins que la massa la vagi necessitat. Per últim afegirem al polpa de la poma, les nous i el sucre. Remenar a foc mig fins que tot quedi ben homogeneïtzat. Si veieu que li falta consistència afegir la cullerada de farina que em reservat, la poma porta molta aigua i s’ha de vigilar no ens quedi líquida la massa.
- Posar en una safata per tal que es refredi més ràpid i tapar amb paper film. Reservar a la nevera fins que estigui ben freda la massa, un parell d’hores o ho podeu deixar tota la nit.
- Un cop tinguem la massa freda fer la forma de les croquetes passar-les per ou i després arrebossar-les amb la farina de galeta i fregir-les al moment. Recordeu que es poden congelar.

Són delicioses!!

8 comentaris:

  1. Buff quina delicia!!! M'hen encantat aquestes, quines ganes de provar-les!!
    petons

    ResponElimina
  2. Nena kina bona pinta!!! Ets una artista!

    ResponElimina
  3. Mai he provat croquetes en versió dolça, però com la poma amb la canyella m'encanta... segur que eren delicioses!!

    Petons

    ResponElimina
  4. LEs he de fer dolces, perquè estic veient cada proposta... impressionant! Com les teves, la combinació poma-canyella sempre és infalible!
    Moltes gràcies per participar guapa
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  5. Quina bona idea, croquetes dolces! Són molt originals i segur que estan tremendes!!!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  6. Oh, Lídia que bones. La poma i la canyella juntes fan estralls.
    nani

    ResponElimina
  7. oo, aquesta combinació ha d'estar boníssima!!! apuntada qu segur que m'agrada. i el new look molt bé!!! olé el teu dissenyador. petonets

    ResponElimina