dijous, 2 de febrer del 2012

Faves amb cansalada i botifarra negre

Les faves són un bon producte d’hivern i barrejades amb cansalada i botifarra negre és una bona opció per fer una combinació boníssima. En aquest cas vaig pelar les faves i només vaig utilitzar la grana, si són molt tendres es poden utilitzar senceres. La meva àvia les fa boníssimes sempre hi posa menta, jo no en tenia, tot i que vaig posar unes fulles per decorar el plat de la planta que tinc mig morta a la terrassa!


Ingredients (2 persones):
500 gr. de faves, (si les feu senceres menys quantitat)
2 talls de cansalada
Botifarra negre al gust (50 gr. aproximadament)
Sal

- Desgranar les faves i bullir-les amb aigua i sal durant 10 minuts fins que estiguin tendres.
- Tallar la cansalada a daus allargats i fregir-la en una paella amb un xic d’oli, quan comenci a agafar color afegir la botifarra negre, prèviament tallada i saltejar-ho amb un mica de sal.
- Per últim afegir les faves a la paella i coure durant 2-3 minuts perquè aquestes agafin el gust de la cansalada i la botifarra. Servir al moment.

9 comentaris:

  1. M'encanten les faves, i així són delicioses!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Nena m'ha anat genial aquesta recepta, perquè l'altre dia en vaig comprar faves per fer i no sabia com fer-les. Ho provaré!!!

    ResponElimina
  3. Quin plat més bo. Esperem que el fred no geli les que s'han de cullir.
    Nani

    ResponElimina
  4. no m'agraden les faves, però el meu plat se'l menja el monstre culinari que li encanten i no en faig mai! jajajajajja. petonets guapa

    ResponElimina
  5. Mai havia tastat les faves senceres fins que les vaig tastar molt a prop del teu poble. Si les faig jo només faig servir les granes.
    És un plat que m'encanta.
    Petons.

    ResponElimina
  6. Alça!! Quina pinta! Les teves amb buti i les meves amb bisbe. La propera vegada en lloc de posar-nos d'acord en publicar-les el mateix dia, ens les mengem plegades!! Què et sembla? ha, ha, haaaa....M'ha fet gràcia coincidir! Són tan bones! Petonets maca

    ResponElimina
  7. Ai Lídia, la meva planta de menta ja fa temps que va pujar al cel de les plantes... jaja Faves i botifarra negra, a mi ja m'has guanyat amb això!! I amb el fred que fa avui?? Dos plats si us plau!! jaja Una recepta digna de la teva àvia, és clar que sí :)

    Un petonet guapa!! :D

    ResponElimina
  8. Una de les receptes de casa de tota la vida i que no hem de perdre!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina