dimecres, 13 de febrer del 2013

Pastís de poma


Avui us proposo un senzill pastís de poma. La recepta la vaig treure d’instagram, @cotonetlavande va penjar una foto amb aquest pastís, feia una pinta que molts seguidors li van demanar la recepta i amb el seu permís jo l’he fet i penjat. Podeu entrar al seu bloc o fer-vos seguidors a instagram,  és una barreja de decoració, fotografia, cuina i manualitats, tot plegat coses precioses.


 

Ingredients:

Una làmina de pasta de full
7 pomes mitjanes
6 cullerades soperes de sucre
Canyella
Llimona

 

- Prescalfar el forn a 200º

- Pelem totes les pomes menys una que utilitzarem al final per la decoració. Les tallem a daus i les posem en una paella o cassola amb una mica d’aigua a la base, afegim unes gotes de suc de llimona i les cullerades de sucre. Ho escalfem fins que l’aigua arribi a l’ebullició. Després baixem el foc que la poma es vagi coent. Incorporem canyella en pols al gust.

- Mentrestant posarem la làmina de pasta de full en una safata per forn, la punxarem amb una forquilla perquè no s’infli i la courem durant 10-12 minuts. Reservar

- Quan les pomes estiguin ben cuites i l’aigua s’hagi evaporat, sinó és així coure a foc viu, xafarem amb una forquilla aquestes pomes, com si féssim una compota.

- En la làmina de pasta de full a la base hi posarem aquesta compota de poma. Pelarem i  tallarem ben fina la última poma i la utilitzarem per decorar pel damunt de la compota. Al damunt posarem sucre llustre i canyella en pols. Coure al forn 10-15 minuts més.

 

Es pot servir tèbia i acompanyada d’una bola de gelat de vainilla.

10 comentaris:

  1. Aquesta tarta és molt fàcil de fer i queda tan bona!!! M'encanta! petons

    ResponElimina
  2. A casa els sogres la fan igual però amb una capa de melmelada de taronja...De les poques coses dolces que m'atrauen, la coca-pastís de poma se'n porta la palma!!! El provo aviadet..

    ResponElimina
  3. M'encanten els pastissos de poma i aquest es fa en un plis plas i ha de ser boníssim!
    Petons.

    ResponElimina
  4. Més fàcil i més bo impossible, oi?

    ResponElimina
  5. Hola Lídia!!! Me ha encantado que te hayas animado a hacerla y más todavía a compartirla en tu precioso blog!! Un placer guapa!!
    Muchísimas gracias por tus palabras y enhorabuena por esa pedazo de tarta!!! ;-)))))))))

    Un besazo fuerte!
    Martina.

    ResponElimina
  6. M'agraden molt els pastissos de poma amb làmina de pasta de full, però reconec que sempre acabo fent-los tipus pa de pessic.
    La trobo deliciosa.
    I molt maca.
    Petonets, Lídia.

    ResponElimina
  7. T'ha quedat genial...amb aquesta simetria tan xula...a mi les pomes no m'agraden però amb pasta de full és converteixen quasi en "postre favorit".
    Me les apunto.

    ResponElimina
  8. Hola Lídia! T he concedit un premi desde el meu blog! Passa a veure els 11 nominats i continua amb els teus 11!

    ResponElimina
  9. Lídia, com m'agrada que una foto t'inspiri. Té una pinta que no vegis i amb poma que em fa feliç.
    Fàcil, bona i econòmica.
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  10. Boníssima i molt fàcil de fer. Ah!!! i èxit total a la taula. Gràcies, Lidia

    ResponElimina