Aquí us presento un arròs de temporada que he aprés a fer gràcies a en
Manel Molera del restaurant Torres Petit, ja que estic fent un curs de receptes
amb bacallà. És una bona proposta per aquests dies de quaresma. Us passo l’enllaç
de la seva web perquè hi feu una ullada.
Ingredients: (4 persones)
2 cebes
2 grans d’all
6 tomàquets madurs
4 carxofes
Un raig vi blanc
200 gr. bacallà salat esqueixat
Arròs bomba (mesura 4 tasses cafè)
1 litres aigua mineral
2 ous
- Pelem els alls i els tallem ben petit, en una cassola amb oli d’oliva
calent afegim aquests alls, baixem el foc perquè no se’ns cremin.
- Pelem i tallem la ceba i l’afegim a l’oli amb els alls i la deixem coure
fins que estigui ben tova i confitada. 15 minuts aproximadament.
- Escaldem els tomàquets per treure la pell, els pelem i els triturem amb
la batedora elèctrica i ho afegim al sofregit de ceba. Ho deixarem coure fins
que es redueixi aquest tomàquet. 15-20 minuts.
- Mentrestant, pelarem les carxofes i les tallem ben finetes. Afegir a la
cassola i afegir un raig de vi blanc i coure fins que s’evapori.
- En una olla a part posarem l’aigua mineral a bullir.
- Treure la sal més grossa del bacallà i desmanussar amb les mans, com si fos
esqueixat, el bacallà es posa salat i en cap moment aquest arròs si afegeix sal
extra. Així ja quedarà al punt. Afegir al sofregit.
- Seguidament incorporem l’arròs i el deixem fregir una mica, quan notem
que aquest necessita aigua. Afegirem la major part d’aquesta aigua mineral
calenta. El deixarem coure 18-25 minuts ( a gust de cadascú). Si l’arròs
necessita més aigua n’afegirem de calenta.
- Quan veiem que falten 3 minuts afegirem els ous al damunt d’aquest arròs
i just abans de servir ho barregem, perquè s’integri.
El més important d’aquest arròs és que no cal afegir sal, ja que amb el
bacallà ja ens quedarà al punt. Es pot preparar el sofregit amb antelació i
afegir l’aigua en l’últim moment.
Bon profit.
Saps que no l'he tastat mai???? i mira que m'agraden tots els ingredients!!! petonets guapa
ResponEliminaA casa a l'arròs amb bacallà li posem bròquil verd, i a part de quedar molt bo és super vistós!!
ResponEliminaProvaré de fer-ho amb carxofes que ens encanten!!
Petonets. MAR, de EQNME
Jo no sóc gaire de bacallà, però t'asseguro que aquest arròs tan bo me'l menjaria molt de gust! ;)
ResponEliminaLídia, jo el bacallà com sigui, però així en arròs una delícia!
ResponEliminaNani
Jo tampoc he tastat mai l'arròs amb bacallà! de fet no sóc gaire fan d'aquest peix i per posar-hi remei intento cuinar-lo de forma original i que me'l pugui menjar, aquesta és una bona opció!
ResponEliminaVisit This Link replica dolabuy Visit Website Louis Vuitton Dolabuy here Dolabuy Valentino
ResponEliminak4g11r1s57 o5o68a9l51 e1c37u1t11 i2k64x8h12 g5c74c0h55 l9w62t6f69
ResponElimina