dimarts, 19 de març del 2013

Arròs amb bacallà i carxofes


Aquí us presento un arròs de temporada que he aprés a fer gràcies a en Manel Molera del restaurant Torres Petit, ja que estic fent un curs de receptes amb bacallà. És una bona proposta per aquests dies de quaresma. Us passo l’enllaç de la seva web perquè hi feu una ullada.

 

Ingredients: (4 persones)

2 cebes
2 grans d’all
6 tomàquets madurs
4 carxofes
Un raig vi blanc
200 gr. bacallà salat esqueixat
Arròs bomba (mesura 4 tasses cafè)
1 litres aigua mineral
2 ous


- Pelem els alls i els tallem ben petit, en una cassola amb oli d’oliva calent afegim aquests alls, baixem el foc perquè no se’ns cremin.

- Pelem i tallem la ceba i l’afegim a l’oli amb els alls i la deixem coure fins que estigui ben tova i confitada. 15 minuts  aproximadament.

- Escaldem els tomàquets per treure la pell, els pelem i els triturem amb la batedora elèctrica i ho afegim al sofregit de ceba. Ho deixarem coure fins que es redueixi aquest tomàquet. 15-20 minuts.

- Mentrestant, pelarem les carxofes i les tallem ben finetes. Afegir a la cassola i afegir un raig de vi blanc i coure fins que s’evapori.

- En una olla a part posarem l’aigua mineral a bullir.

- Treure la sal més grossa del bacallà i desmanussar amb les mans, com si fos esqueixat, el bacallà es posa salat i en cap moment aquest arròs si afegeix sal extra. Així ja quedarà al punt. Afegir al sofregit.

- Seguidament incorporem l’arròs i el deixem fregir una mica, quan notem que aquest necessita aigua. Afegirem la major part d’aquesta aigua mineral calenta. El deixarem coure 18-25 minuts ( a gust de cadascú). Si l’arròs necessita més aigua n’afegirem de calenta.

- Quan veiem que falten 3 minuts afegirem els ous al damunt d’aquest arròs i just abans de servir ho barregem, perquè s’integri.

El més important d’aquest arròs és que no cal afegir sal, ja que amb el bacallà ja ens quedarà al punt. Es pot preparar el sofregit amb antelació i afegir l’aigua en l’últim moment.

 

Bon profit.

8 comentaris:

  1. Saps que no l'he tastat mai???? i mira que m'agraden tots els ingredients!!! petonets guapa

    ResponElimina
  2. A casa a l'arròs amb bacallà li posem bròquil verd, i a part de quedar molt bo és super vistós!!
    Provaré de fer-ho amb carxofes que ens encanten!!
    Petonets. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  3. Jo no sóc gaire de bacallà, però t'asseguro que aquest arròs tan bo me'l menjaria molt de gust! ;)

    ResponElimina
  4. Lídia, jo el bacallà com sigui, però així en arròs una delícia!
    Nani

    ResponElimina
  5. Jo tampoc he tastat mai l'arròs amb bacallà! de fet no sóc gaire fan d'aquest peix i per posar-hi remei intento cuinar-lo de forma original i que me'l pugui menjar, aquesta és una bona opció!

    ResponElimina
  6. anonymous b0d28q3y55 gucci replica handbags replica bags in pakistan zeal replica bags reviews replica gucci o5t12v8a12 replica bags online shopping india my review here w0k10i1o28 replica louis vuitton replica bags from china free shipping

    ResponElimina