Us presento una recepta de carxofes i boníssima! La vaig sentir al programa de la ràdiode la Mireia Carbó, que per desgràcia, coses de la crisis, aquesta setmana el
deixen de fer... Jo intento escoltar-lo
sempre, tot i que treballant a vegades no ho puc sentir tot, però han estat
programes fantàstics, molt útils, plens de receptes molt bones. Espero que no
sigui un adéu per sempre, sinó un fins aviat.
Ingredients:
1 fulla de pasta brisa
4 o 5 carxofes
2 cebes de figueres
2 cullerades de sucre
1 ou
Foie micuit congelat
La recepta no ser si era ben bé així, però jo la vaig fer com em va semblar
i la veritat és que el resultat val molt la pena.
- Tallar la ceba ben fina i posar-la en una paella amb oli, afegir el sucre
i coure dins que aconseguim caramel·litzar-la, durant 15 minuts aproximadament,
és molt important que es faci a foc lent, si veieu que us crema podeu tapar-la
o afegir un xic d’aigua.
- Escalfar el forn a 180º dalt i baix
- Mentrestant, netejar i pelar les carxofes. Cal tallar-les molt molt
fines.
- En un motlle rodó posar a la base tota la ceba, al damunt la carxofa a
làmines, posar sal i pebre al gust. Al damunt la pasta brisa. Pintar aquesta
pasta brisa amb l’ou batut.
- Coure 15-20 minuts
- Abans de servir, tèbia, ratllar el foie micuit que l’hem de congelar
prèviament. Amb un ratllador normal.
Disfruteu de la cuina útil i de la setmana santa!
M'has deixat sense paraules!!! aquesta tatin l'haig de fer si o si!!! l'yves em farà la ola! ;P petonets guapa
ResponEliminaQuina pena que la crisi també afecti als bons programes. De totes maneres tu li has tret profit fent aquesta excel·lent tatin. Jo en sóc una enamorada!
ResponEliminaNani
Tots trobarem molt a faltar el programa de la Mireia... :(
ResponEliminaLa tatin de carxofes jo també l'he fet, és super orginal i boníssima!
Ostres Lídia, hauria jurat que t'havia deixat un comentari, perquè en veure la recepta em va venir una salivera a la boca que no podia deixar de dir't-ho. Avui, uns dies més tard, la torno a veure (i tot haver dinat fa poca estona) la salivera torna a aparèixer. Sóc super fan de les carxofes i de qualsevol tarta tatin (de fruita o verdura), així que amb aquesta recepta m'has conquistat.
ResponEliminaPetonets maca i bona setmana. MAR, de EQNME