divendres, 13 de maig de 2011

Melmelada de nabius


Amb aquesta recepta participo a la iniciativa d'un altre bloc: Memòries d'una cuinera, el repte del mes de maig eés elaborar una melmelada o una confitura, vaig decidir participar-hi ja que per aquest Sant Jordi em vaig autoregalar el llibre: "El llibre de les conserves" que és fantàstic. Vaig escollir aquest fruit el nabiu, més conegut amb castellà arándano perquè té moltíssimes propietats:
  • És un bon remei per a persones que tinguin infecció d'orina
  • Ens ajuda a la nostra visió, sobretot per la ceguera nocturna o catarates
  • Una bona solució per problemes digestius: diarrea, males digestions....
  • És un aliat per millorar la circulació, tant per varius com per morenes
(informació extreta de http://www.botanical-online.com/)

Ingredients:
900 gr. de nabius
150 ml. d'aigua
el suc de dues llimones
675 gr. de sucre

- Posar els nabius, l'aigua i el suc de les llimones en una olla, esperar fins que bulli i deixar coure 10-15 minuts.
- Afegir el sucre i remoure-ho perquè quedi ben barrejat. Seguidament passar la minipimer. Pujar el foc fins que bulli i deixar coure 10-12 minuts.
- Per saber si la melmelada està al punt posar una cullerada en un plat i deixar refredar (mentrestant retirar l'olla del foc), llavors agafar una mica de melmelada amb la cullera i deixar-la caure al plat si cau en forma de grumolls i ja no és líquida, això vol dir que ja està llesta, sinò deixar coure una estoneta més.
- CONSERVACIÓ: He llegit moltes maneres de fer el bany maria perquè les melmelades es conservin durant 6-9 mesos, jo explico com ho he fet sempre.
- Esterilitzar els pots en una olla gran, posar aigua i espera que bulli i deixar-ho 3-4 minuts.
- Un cop esterilitzats els pots posar la melmelada i tapar-los, i de nou posar-ho dins d'una olla i amb aigua que cobreixi gairebé la meitat dels pots. Deixar fent el bany maria uns 30 minuts.
- Treure els pots de l'olla amb unes pinces (no ens cremem) i deixar-los refredar a sobre el marbre de cap per avall, és a dir amb el tap a sota.

Ara la imaginació al poder: amb una torrada amb mantega, amb iogurt, com a salsa amb carn.....mmmmm.... boníssimaaa!!

Salut i bona cuina

9 comentaris: