dijous, 19 de maig del 2011

Pastís de formatge amb melmelada de nabius


ja que fa uns dies us vaig penjar la recepta de la melmelada de nabius, ara us penjo un super pastís de formatge que combina genial!! Es pot fer amb qualsevol melmelada i la veritat és que triumfareu segur!

Ingredients:

250 gr formatge cremós (tipus philadelphia)
250 gr formatge mascarpone
75 gr formatge de cabra de rotlle, sense crosta
2 iogurts naturals o de llimona
150 gr de sucre
80 gr de farina
1 culleradeta llevat en pols
3 ous

Per la base de galeta:
150 gr galetes integrals
90 gr mantega
2 cullerades soperes de cacao amb pol (opcional)
1 cullerada de sucre


Per a la base:
- Escalfar el forn a 180ºC amb dalt i baix
- Triturar les galetes (robot de cuina o accessori minipimer) barregar amb les cullerades soperes de cacao i el sucre.
- Barrejar amb la mantega fosa
- Col·locar aquesta pasta en un motlle que es desmonti (24 cm de diametre aproximadament), aixafeu bé perquè quedi compacte i a proporció (que no us quedi un lloc més alt que un altre)
- Posar a coure al forn durant 5 o 10 minuts i reservar.

Pel pastís:
- En un bol barrejar els tres formatges, els iogurts, els ous i el sucre amb el minipimer, fins que sigui una crema ben fina.
- Afegir la farina i el llevat i acabar-ho de barrejar que quedi ben uniforme i sense grumolls
- Abocar-ho sobre la base de galeta, i coure al forn durant 45 minuts, per saber si està cuit o no punxeu un escuradents (si surt net és que ja està), tot depén de la mida del motlle (si és amb més diàmetre necessitareu´una mica menys de temps i al revés).

- Deixar-ho refredar i col·locar la melmelada pel damunt..... Ahhhh!! a mi m'encanta ben fresc de nevera, per tant si es vol es pot fer el dia abans.




Visca els llaminers!

3 comentaris:

  1. nena se'm fa la boca aigua!!!!!!! quina bona pinta....

    m'encanta el teu blog Lidieta! Ets la meva blogger de cuina preferida!!! :D

    Laura*

    ResponElimina
  2. quina bona pinta!!!!! una combinació perfecte!!!! ;P petonets guapa

    ResponElimina
  3. Ummmmmmmm! Saps una cosa, m'encanten els pastissos de formatge però fa molt de temps que no en faig!
    Bon cap de setmana!

    ResponElimina