dimarts, 31 de maig de 2011

Repte Chocolat: Brownie amb nous i xocolata calenta



Això dels blocs és tot un món, cada dia descobreixo coses noves i ja fa dies vaig veure el bloc Film & Food que està especialitzat en donar a conèixer pel·lícules on el món culinari hi és molt present. Cada mes posen un repte i jo vaig decidir participar-hi, a principi de maig havies de dir el plat preferit amb xocolata (inspirat amb la pel·lícula Chocolat) i l’Alba i l’Ingrid les creadores del bloc es van encarregar d’assignar una recepta a cadascuna de nosaltres, és a dir a mi m’ha tocat cuinar Brownie amb nous i xocolata desfeta que és el plat preferit d’una altra participant, en aquest cas de la Isabella del bloc la rana de azúcar. Ahhhh!! el què més m'agrada a mi és un postre: coulants de xocolata blanca amb coco (ja estic impacient per veure qui la fet......)
El dia 31 de maig és el dia de publicació i aquí em teniu!! Jo ja havia penjat una recepta de brownie, la torno a penjar modificant alguna coseta:

Ingredients:

Pel brownie:
150 gr. de farina (preparat per pastissos que ja porta llevat)
100 gr. de nous
150 gr. xocolata negre
180 gr. mantega
300 gr. sucre
1 cullerada de vainilla
3 ous grans
una mica sal

Xocolata desfeta:
100 ml. Nata líquida
4 cullerades soperes cacau pur en pols

Per decorar sucre llustre


- Escalfar el forn a 180º
- Fondre al bany maria o al microones la xocolata i la mantega
- Mentrestant barrejar el sucre i la vainilla i afegir els ous un per un
- Quan estigui desfeta la xocolata i la mantega deixar refredar una estona (5-10min.) seguidament afegir-ho als ous amb el sucre
- Incorporar la farina tamisada (amb un colador de reixa) i la sal
- Per últim si afegeixen les nous
- Posar la barreja amb un motlle i deixar reposar durant 15 minuts així quedarà més crosta.
- Ficar-ho al forn durant 25-30 minuts, comprovar el punt de cocció amb un escuradents o un ganivet.
- Quan estigui fred i ja el vulgueu servir la xocolata desfeta es fa introduint 1 minuts al microones la nata líquida i anar-hi afegint les culleres una a una i si cal tornar a escalfar fins que quedi una massa ben homogènia.
- Per emplatar posar el sucre llustre al damunt del brownie i afegir la xocolata ben calenta



Tenint en compte que aquesta recepta és la preferida d’una altra persona que té un bloc i en el seu perfil he vist que era de Jerez de la Frontera traduiré la recepta al castellà:



Ingredientes:

Para el brownie:
150 gr. de harina (preparado para pasteles que ya lleva levadura)
100 gr. de nueces
150 gr. Chocolate negro
180 gr. mantequilla
300 gr. azúcar
1 cucharada de vainilla
3 huevos grandes
Una pizca de sal

Chocolate deshecho:
100 ml. Nata líquida
4 cucharadas soperas cacao puro en polvo

Per decorar azúcar glasee

- Calentar el horno a 180º
- Fundir al baño maría o al microondas el chocolate y la mantequilla
- Mientras mezclar el azúcar y la vainilla y agregar los huevos uno a uno
- Cuando el chocolate y la mantequilla esté deshecho dejar enfriar un rato (5-10min.) seguidamente agregar a los huevos con el azúcar
- Incorporar la harina tamizada (con un colador de rejilla) y la sal
- Por último incorporar las nueces
- Poner la mezcla en un molde y dejar reposar durante 15 minutos así la parte superior quedará con más dura
- Colocar en el horno durante 25-30 minutos, comprobar el punto de cocción con un palillo o cuchillo
- Cuando el brownie este frío y ya se quiera servir, preparar el chocolate caliente, introducir la nata líquida un minuto al microondas y agregar las cucharadas de cacao una a una, y si es necesario volver a calentar hasta que quede una masa bien homogénea
- El azúcar glasee para decorar por encima el brownie y poner el chocolate caliente

11 comentaris:

  1. hola guapa!! crec que deixaré de mirar tants blocs amb xocolata! no saps la gana que m'està entrant!!!! t'ha quedat espectacular!!!! ara vinc a esmorzar!!!! petonets

    ResponElimina
  2. Uuuoo!! Visca els brownies, el teu es veu de luxe.... i a sobre amb més xocolata per sobre!! Quina bomba!! jejejeje
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Quin brownie!!! t'ha quedat deliciós!! ha d'estar boníssim, m'encanta la combi de xocolata y nous, és tremenda!!
    Moltes gràcies per participar guapa!
    Un petó enormee

    ResponElimina
  4. Muy bueno este brownie, me encanta y sobre todo con nueces ummmm que hambre!!!! Besos.

    ResponElimina
  5. Quin goig veure tanta xocolata a la blogosfera!! De brownies ja n'he vist uns quants, per``o el toc de la xocolata calenta m'agrada!!

    ResponElimina
  6. hola!! estaba deseando saber quien haría mi postre,te ha quedado de lujo,que rico y con ese chocolatito por encima,mmm!! me pierde el brownie ^^
    No conocia tu blog,me quedo un ratin curioseando,te invito al mio cuando quieras
    besotess!! ;))

    ResponElimina
  7. Hola, te acabo de conocer por el blog de film&food. Me ha encantado tu propuesta. Me quedo por aquí de seguidora para seguir viendo tus recetas. Un besin

    ResponElimina
  8. Un clásico que nunca falla! Perfecto!

    ResponElimina
  9. el brownie era boníssim.... ara dosificant-lo, perquè és l'antioperació biquini ;)

    gràcies pels vostres comentaris
    Gracias por vuestros comentarios!!

    ResponElimina
  10. La última vegada que vaig fer un brownie em va quedar fatal!
    Petonets.

    ResponElimina